Ontwerp- en bouwbegeleiding

Bouwen is niet moeilijk, als je maar weet wat je wilt.

FokkeAdvies zorgt ervoor dat u goed voorbereid het ontwerpproces en bouwproces in gaat zodat u niet voor onverwachte (financiƫle) verrassingen komt te staan.

Ontwerpfase

Het goed inventariseren en duidelijk omschrijven van uw eisen en wensen is een essentieel onderdeel wanneer u wilt gaan bouwen. Denk aan de wensen van de ruimte indeling, het gebruik van de ruimtes, de materiaalkeuzes en de toe te passen installaties. Daarnaast moeten de keuzes die u maakt wel passen bij het financiƫle plaatje dat u voor ogen heeft. FokkeAdvies kan u begeleiden zodat uw wensen en eisen goed worden vastgelegd.

Bij projectmatige bouw is er meestal al veel op schrift gesteld, u koopt vastgoed uit een brochure of de plattegronden zijn al opgesteld. Ook dan kan FokkeAdvies u begeleiden. Er komen immers veel vragen op u af, u dient vele beslissingen te nemen in soms een zeer kort tijdsbestek. Tijdens een vrijblijvende kennismaking kunnen we bespreken wat uw situatie is, tegen welke vraagstukken u aanloopt en hoe we u daarbij kunnen helpen.

Uitvoeringsfase

Tijdens het uitvoeringstraject kunnen we voor u de bouwbegeleiding verzorgen. Door nauwlettend de bouw te monitoren, toezicht te houden op de bouwplaats, draagt FokkeAdvies ervoor zorg dat u de kwaliteit krijgt die past bij hetgeen u heeft afgesproken.

Opleveringscontrole

Aan het eind van de bouw kan FokkeAdvies u adviseren bij de opleveringscontrole. Is alles gebouwd volgens de afspraken en is er voldoende kwaliteit geleverd om de oplevering te accepteren of moet de aannemer nog wat zaken verbeteren voordat er tot een overdracht kan worden gekomen.